Noticies

Inici

Ajuntament

Transparència

Àrees/Departaments

Municipi

Parroquies

Turisme

Noticies

 

Santa Eulària des Riu, 20 de gener de 2021.

 

L'alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, considera "una molt bona notícia" l'acceptació per part de la Conselleria de Salut de Govern de les Illes Balears de la proposta llançada pel consistori de realitzar un cribratge massiu dins el municipi per tractar d'aturar l'expansió del coronavirus. Així ho ha afirmat aquest dimecres Carme Ferrer, qui ha considerat necessari "actuar amb la màxima celeritat" i ha insistit en la necessitat que la recerca de positius es faci amb un equip propi a Santa Eulària "per impedir que se segueixin produint contagis" .

 

"Estam en unes xifres d'incidència acumulada de contagis preocupants. No té sentit que els habitants del nostre municipi hagin d'esperar que tots els de Sant Antoni o de qualsevol altre punt de l'illa s'hagin realitzat les proves abans", ha afegit Ferrer.

 

A l’espera que la Conselleria de Salut comuniqui els mitjans que requereix de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu per posar en marxa el dispositiu, la primera edil ha volgut reiterar la petició realitzada aquest dilluns. "Aportarem tots els recursos disponibles i que siguin necessaris perquè aquest sondeig de contagis es pugui dur a terme com més aviat millor", ha assegurat Carmen Ferrer, que ha apuntat que la celeritat en aquest escenari "pot evitar desenes de cadenes de contagi i salvar vides ".

 

"Estic satisfeta que s'hagi atès una petició que formulam davant l'alarmant increment de casos detectat al municipi i que ens situen en una greu situació sanitària. El Govern només ha de dir-nos què requereix i aportarem tots els espais, tot el material, els recintes o qualsevol altra cosa que estigui al nostre abast", ha conclòs.

 

 

 

 

L'alcaldessa sol·licita un equip paral·lel als que treballen als municipis d'Eivissa i Sant Antoni

 

Santa Eulària des Riu, 18 de gener de 2021.

 

 L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha ofert al Govern dels Illes Balears tots els recursos municipals necessaris per realitzar un cribratge massiu al municipi com a mesura per ajudar a controlar l'expansió del Covid-19 entre la població.

 

Tot i que la situació pel que fa a incidència acumulada està per sota de la dels municipis d'Eivissa i Sant Antoni, els territoris triats per fer aquestes jornades massives de detecció de virus, des del consistori es veu amb preocupació el seu ràpid increment en les últimes setmanes. De fet, aquesta mateixa setmana s'ha pres la decisió d'ajornar dos espectacles de teatre familiar previstos per a aquest mes de gener i tancar temporalment les portes del Teatre Espanya per contribuir a no realitzar desplaçaments innecessaris; tot això malgrat que, segons l'actual normativa aplicable en Fase 4 reforçada es podien seguir celebrant aquest tipus d'activitats.

 

En aquest sentit, Carmen Ferrer ha insistit en la necessitat de "posar en marxa un equip paral·lel" al que treballa a Eivissa i Sant Antoni. "La realització de tests d'antígens a les poblacions més afectades és encertada, però en un territori insular, en el qual es creuen els llocs de residència i de treball, és imprescindible tenir una mirada més àmplia. Posar en marxa un tercer centre de realització de proves seria el més encertat ara per contribuir a un control ràpid i efectiu de l'expansió", ha insistit l'alcaldessa de Santa Eulària des Riu.

 

En aquest sentit, Ferrer ha matisat que el cribratge massiu podria realitzar-se en tot el municipi o només a les àrees de salut que presentin uns índexs de contagi més alts. "Mostram la nostra disposició per buscar espais municipals, disposar de material o aportar personal de suport als sanitaris en cas que sigui necessari o qualsevol altre mitjà del Consistori que pogués ser útil", ha finalitzat Ferrer.

 

 

 

 

 

Els Punts Joves, l'Escola de Música i el Club de Lectura passaran a ser 'online'

 

Santa Eulària des Riu, 12 de gener de 2021.

 

L'entrada la propera matinada a fase 4 reforçada del nivell d'alerta del Govern balear pel nombre de contagis a l'illa d'Eivissa ha portat a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu a adaptar bona part de les seues propostes culturals, suspenent temporalment algunes activitats i passant-ne d’altres a la modalitat 'a distància'. Tot i que la majoria d'activitats culturals podien mantenir-se aplicant els controls d'aforament, de distàncies i altres mesures higienicosanitàries, el consistori ha adoptat aquesta decisió com a mesura de responsabilitat i per desincentivar els desplaçaments que no siguin estrictament necessaris.

 

La decisió afecta els dos espectacles teatrals extraordinaris previstos per a aquest mes de gener, el primer dels quals estava previst per a aquest divendres al Centre Cultural de Jesús i titulat 'Raspall'. Aquesta proposta infantil de titelles de Teatre Nu que adapta un conte de Pere Calders s'intentarà traslladar a una data més avançat l'any, si la situació sanitària ho permet. El segon espectacle que s'ajorna temporalment és 'Distans', de Vol'e Temps; una proposta circense prevista per al dia 30 de gener al Palau de Congressos.

 

A més de la suspensió temporal d'aquestes propostes, també se suspèn eventualment l'activitat de Teatre Espanya, el qual havia de reprendre aquest dijous la seua programació habitual centrada en el cinema d'actualitat.

Normalitat 'online'

En el cas dels tres Punts Joves del municipi (Santa Eulària, es Puig d'en Valls i Jesús), també es podia mantenir l'activitat amb grups bombolla reduïts, però s'ha decidit traslladar l'activitat a les xarxes socials d'aquests centres i evitar les propostes presencials.

A més, l'Ajuntament ha decidit també recórrer als mitjans 'online' per mantenir amb certa normalitat l'activitat d'altres propostes culturals. Així, el Club de Lectura de la Biblioteca Municipal, que compta amb una trentena de membres, recupera novament el seu format de videoconferència després que les últimes sessions s'haguessin pogut celebrar de forma presencial.

Pel que fa a l'Escola Municipal de Música, aquesta activarà els recursos a distància que ja tenia previstos per poder seguir impartint la formació als joves músics de manera que els seus avanços no es vegin entorpits greument per l'epidèmia.

 

 Santa Eulària des Riu, 14 de gener de 2021.

Demà, divendres 15 de gener, finalitza el període perquè els residents al municipi de Santa Eulària des Riu puguin sol·licitar els ajuts a la insularitat que concedeix l'Ajuntament per facilitar l'esforç econòmic que suposa per a les famílies que els estudiants universitaris i de cicle formatiu de grau mitjà i superior i ensenyaments artístics superiors hagin de completar els seus estudis fora de l'illa. La convocatòria està dotada amb un total de 50.000 euros i aquest any s'estableix un ajut extraordinari per millor expedient en FP superiors de 500 euros, equiparant-la a l'ajuda per a graus universitaris, i es concediran punts a famílies monoparentals i per a aquelles afectades pel coronavirus de manera que la quantia dels ajuts per a ells es veurà millorada. Tota la informació i els formularis a presentar es troben a la secció 'Tauler d'Anuncis' del web www.santaeulariadesriu.com.

 

Els ajuts per estudiar fora de l'illa per al curs 2010-2021 es van convocar el passat 14 de desembre i el termini per a sol·licitar-les finalitza demà. Són ajuts destinats a famílies amb joves que realitzen estudis reglats universitaris de grau i màster, formació professional de grau mitjà i grau superior i ensenyaments artístics superiors. La condició fonamental és que aquests estudis hagin de fer-se presencialment en el territori nacional i no es puguin cursar a Eivissa.

 

L'import de l'ajut no és fix sinó que es calcula en funció de determinats paràmetres, com els resultats acadèmics dels alumnes i la seua situació familiar, de manera que les ajudes puguin ser més progressives i beneficiar més a qui més ho necessita. Quant als requisits, per poder rebre l'ajut el/la estudiant ha d'estar empadronat/da al municipi des de, al menys, dos anys abans i estar matriculat/da en un mínim de 80% dels crèdits del pla d'estudis. A més, ha de tenir aprovats del curs anterior un mínim de crèdits.

 

Adaptació a la crisi econòmica

Si es compleixen aquests requisits s'entrarà en un procediment de valoració de mèrits i circumstàncies personals i s'adjudicaran més punts a menors ingressos familiars, si es té la condició de discapacitat o de família nombrosa, si altres membres de la família estudien també fora i segons les notes de l'expedient acadèmic. Aquest any, com a novetat, s'atorguen més punts a les famílies monoparentals i a aquelles famílies en què els pares es troben en situació d'atur, estan afectats per ERTO o són autònoms o petits empresaris l'activitat s'ha vist afectada pel coronavirus Covid-19 .

 

En l'última convocatòria es van repartir 102 ajudes, i va correspondre el premi al millor expedient a Sergi Martín Tur, la nota mitjana del qual en els seus estudis d'Arqueologia (que cursa a la Universitat Autònoma de Barcelona) va ser de 9,7 i rebre 8 matrícules d'honor. En total, va aconseguir 1.275 euros d'ajuda, 500 dels quals van ser com a gratificació extraordinària per tenir el millor expedient acadèmic.

 

 

 

 

 

 

Santa Eulària des Riu, 12 de gener de 2021.

 

 

Des de les 00:00 hores d'aquest dimecres, 13 de gener, queden suspeses les autoritzacions temporals d'ús de places d'estacionament com terrassa per a locals de restauració i cafeteria que l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu havia atorgat a una mica més d'una dotzena d'establiments per tal que poguessin tenir una major activitat econòmica ja que la no disponibilitat de superfície exterior o la reduïda grandària de la mateixa les hauria abocat a el tancament, amb el greu deteriorament econòmic i de destrucció d'ocupació que això suposa. La idea és alliberar aquestes zones d'aparcament per a l'ús ciutadà ja que ara no podran ser usades per a incentivar l'activitat de el sector de la restauració.

 

La suspensió dels permisos, temporals i excepcionals segons es remarcava en l'autorització, es realitza davant l'entrada en vigor la propera matinada de les restriccions de la Fase 4 reforçada que ha decretat el Govern balear i que impedeixen l'atenció a clients a l'interior o en les terrasses dels locals de bar, restauració i cafeteria, quedant únicament permesa l'activitat de menjar per recollir o de servei a domicili.

 

Des de demà, membres de les brigades municipals retiraran les tanques que s'havien instal·lat a 13 punts del municipi (la majoria en la població de Santa Eulària, encara que també hi havia algunes autoritzacions a Sant Carles i Can Negre). Un cop el Govern decreti el pas de l'illa d'Eivissa a fases menys crítiques pel que fa a nivell de contagis i es torni a permetre l'activitat en sala i terrassa dels locals de restauració i cafeteria, aquests permisos podrien tornar a ser concedits si les restriccions tornen a posar en risc la viabilitat d'aquests negocis.

 

Les autoritzacions temporals es van concedir a finals d'octubre de 2020, eren gratuïtes i es limitaven a una superfície màxima equivalent a dues places d’estacionament, la majoria de les quals van suposar l'eliminació de l'equivalent en places de zona blava. L'ús d'aquests espais ha obligat els negocis a complir amb la reglamentació fixada sobre distàncies entre taules, quantitat de persones per taula i horaris, així com de la resta de normativa anti covid.

 

 

uso estacionamiento locales

Subcategories

Utilizamos cookies propias y de terceros para prestar nuestros servicios y analizar la actividad de la web con la finalidad de mejorar su contenido. Si continúa navegando sin modificar la configuración de su navegador, consideramos que acepta su uso. Más información en nuestra Política de cookies. Política de cookies